Salgssuksess gir byggestart for Skanska og Base på Consulens Brygge i Stavanger

Etter en god salgsstart i et tøft boligmarked, starter Skanska og Base Bolig nå byggingen av de 38 første leilighetene på Consulens Brygge.

Prosjektet på den tidligere Kulimportkaien ved Hillevågsvatnet i Stavanger skal sertifiseres etter den internasjonale miljøsertifiseringen for utredning og rangering av bygninger, BREEAM. Prosjektet fyller dermed kravene til blant annet godt inneklima, bærekraftige og giftfrie materialer og mer energivennlige løsninger.

– Det er veldig gledelig at vi i et tøft marked som vi opplever i dag selger boliger i dette antallet. Dette viser at vi igjen har utviklet et prosjekt etter kundenes smak, sier regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Magnus Ervik Fossheim.

Prosjektansvarlig Odd-Are Njå i Base Bolig sier usikkerheten som preget markedet etter nedstengingen 12. mars gradvis har avtatt.

– Vi var veldig spente da nedstengingen kom, men både på Consulens Brygge og andre prosjekter har salget vært tilnærmet normalt. Dette viser også statistikken på landsbasis, og i Stavangerdistriktet så vi tidlig at det gikk i en positiv retning – først da salget av toppleiligheten til 40 millioner kroner kom midt i den heftigste koronaperioden, sier Njå.

Fossheim i Skanska Eiendomsutvikling sier at Consulens Brygge skal bli et foregangseksempel på miljøvennlig utvikling av nye boliger i Stavanger.

– I Skanska BREEAM-NOR-sertifiserer vi alle våre boligprosjekter. Sertifiseringen sikrer boligkjøperen et trygt og miljøvennlig hjem, og gjør det enda enklere for boligkjøperne å ta miljøvennlige valg i hverdagen. Consulens Brygge skal oppnå nivå Very Good på sertifiseringskalaen

Bo på bryggekanten
Det første av i alt fire salgstrinn består av 38 leiligheter fra 57 til 430 kvadratmeter med to eller tre soverom. 

– Consulens Brygge har helt klart en av Stavangers aller flotteste beliggenhet. Samtlige av leilighetene får fantastisk utsikt mot fjord, fjell og himmel, og det er god takhøyde og store vindusflater som sikrer mye luft og lys i leilighetene. Prosjektet har en svært god leilighetsmiks, og med det gode salget ser vi at vi har truffet på kundens behov. Her blir det rett og slett veldig fint å bo, sier Njå.

Det er Skanska ved region sør i Stavanger som skal bygge Consulens Brygge. Kontrakten for byggetrinn 1 har en verdi på ca 190 millioner NOK.

– Denne kontrakten er viktig for Skanska og positiv for det øvrige næringslivet i regionen med hensyn til å opprettholde aktiviteten i den litt utfordrende situasjonen som råder i forbindelse med korona. Prosjektets miljøambisjoner er i tråd med Skanskas visjon om å bygge for et bedre samfunn, og vi gleder oss til å få starte byggingen sier regiondirektør i Skanska Norge, Jone Klingsheim.

Consulens Brygge skal bestå av fire bygg med totalt 121 leiligheter og 10 rekkehus. Prosjektet er forventet ferdigstilt i 2023. Det neste salgstrinnet er planlagt i september/oktober i år. Prosjektet er en Joint Venture mellom Base Bolig og Skanska Eiendomsutvikling.